wHat time is It..??!!

Thursday, 27 October 2011



Assalamualaikum..
wanna get this party started..i would like to apologize to my non malaysian viewers.. 
"i'm sorry..i'm sorry..i'm sorry.."
This episode touchin on a topic that only malaysian can related to.. 
that is providing subtitle for your..even with subtitle uumm it still we able to get it..
"i'm sorry..i'm sorry..i'm sorry.."
I'm sorry again..
"Ek eleh mamat ni..bajet gila siot..dok igt ada org putih tgk video dia..dah lah tak best..
BAJET NYEEEEWWW..!!"
Ok pause it right there..
"NYEWW..? NYEWW..?"
Suppose to be NYA la.. dan itu la topik yang akan dibincangkan pada hari ini..
Ada org panggil "bahasa rempit".. ada org panggil "bahasa comel"..
tapi ceq panggil "bahasa eewwww.."
Pasai pa..?? pasai mana2 ayat yang sepatut ade huruf "A" dia tukaq menjadi huruf "EEWW"..
Selalunya digunakan dalam bentuk penulisan SMS,FACEBOOK CHAT,YM..
dan sebagainya... ooopppsss..! dan sebagai nyewww..
Kenapa agaknya depa buat cmni..?
Entahla..saya sendiri pun tak tahu dan tak faham..
Tidak mungkin kerana ingin save ruang dlm mesej tersebut..
NO WAY..!
Pasai dgn membuat ini, dia actually menambahkan huruf2 yang digunakan..
so tak save.. sebaliknya membazir..
Dan tidak mungkin juga mereka menyangkakan ia adalah comel..
TIDAK SAMA SEKALI...!!!
Ceq tanya hampa lah..adakah ini comel..
"Aq mencik do camni..ad mmbr lmew tgu lmew glew tak apprv2 gak aq.." (bce guna huruf ew bkn a)
Sangat tak comel ok..
Teori saya ialah..
org2 yg taip cmni kehilangan beberapa huruf ke atas keybord dia..
so dia terpaksa la tulis cmni..
emm..ada jugak kemungkinan tu..
Mungkin ada penonton2 video ni yg faham kenapa perlunya menulis cmni..
And if so.. Pleaseee do enlightened me..
Habaq mai kat ceq apa best sgt tulis cmni nie..
dan yaaa..
Mungkin juga ade penoton diluaq sana yang akan kata..
"Heyy rilek ar der..boleh faham kira ok ar tu..lu wat kecoh pasal.."
"Well der... gua buat kecoh pasal lu malu kan bahasa gua..
gua serius tak kisah dgn shotform2 ni..saya pun guna ja..tapi yang hang pi distorted sampai cmtu pasai pa kan best tulis cam biasa2..org2 mcm saya ni boleh la faham gak..dan bukan kah islam mengajar kita utk bersederhana... tak perlunya spelling over the top ni.."
So lepak chill rilex la braii..! 
Kita try tulis elok2.. jgn dok eeww..eeww..
Bereh..Dan itu saja utk minggu ini...

Semua yang saya tulis di atas saya ikut apa yang ade dlm video ni...thnx readers.. haha :) 

No comments:

Post a Comment

luVly sOng